احساس نیاز به هنر را در مسجد ایجاد کنیم/ در اجرای تئاتر آئینی دچار مشکل هستیم
احساس نياز به هنر را در مسجد ايجاد کنيم/ در اجراي تئاتر آئيني دچار مشکل هستيم
مشاور هنری رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در خوزستان:

احساس نیاز به هنر را در مسجد ایجاد کنیم/ در اجرای تئاتر آئینی دچار مشکل هستیم

عالم‌بخش، با بيان اينکه بايد احساس نياز به هنر را در مسجد ايجاد کرده و از طريق هنر ارزشي تئاتر و بهره گرفتن از تکنيک و محتواي خوب، به ارتقاي آگاهي ديني مردم کمک کنيم، گفت: ما در اجراي تئاتر آئيني دچار مشکل هستيم چون مطالعه‌اي در اين زمينه نداريم.
شناسه خبر : 59964 تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ زمان انتشار : ۱۴:۱۱

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، گردهمایی گروه‌های نمایشی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، امروز شنبه (14 بهمن) با حضور گروه‌های نمایشی و مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان در سالن جلسات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.

 

حسین عالم‌بخش، در این گردهمایی، خوزستان را استانی غنی در تربیت هنرمندان به ویژه در عرصه تئاتر و سینما در سطح کشور دانست و اظهار کرد: زمانی مسجد رکن اصلی هر رویداد فرهنگی، هنری و اجتماعی بود ولی از زمانی که این رویدادها را از مسجد جدا کردیم حضور مردم در مساجد نیز کمرنگ شد.

 

مشاور هنری رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، باید بتوانیم دوباره رویدادهای فرهنگی هنری همچون تئاتر و نمایش را در مساجد احیا کنیم، افزود: باید برای گروه‌های مختلف از جمله کودکان در مساجد در قالب تئاتر تولید محتوا کنیم؛ حتی آموزش احکام و ارکان نماز از طریق نمایش اثرگذاری بیشتری دارد.

 

وی با تاکید بر توجه به «اقتصاد هنر» تصریح کرد: ما برای اقتصاد هنر و در رابطه نفوذ هیچ کاری نکردیم؛ اکثر گروه‌های نمایشی برای فعالیت به اولین چیزی که فکر می‌کنند حمایت مالی است، این درحالی است که ابتدا باید احساس نیاز را در مخاطب به وجود آورد که این امر باعث ایجاد پشتوانه می‌شود.

 

عالم‌بخش، با بیان اینکه احساس نیاز باید پدید بیاید و ایجاد شود ولی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و گروه‌های نمایشی ما نتوانستند به درستی خود را معرفی کنند، ادامه داد: تولید محتوای ما ایراد دارد، باید چیزی را تولید کنیم که مخاطب پسند بوده و باعث احساس نیاز شود.

 

وی با اشاره به اینکه ما در شناخت پیشانی‌ها ضعیف هستیم، عنوان کرد: پیشانی هر شهری مصلای نماز جمعه آن است؛ کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید در رابطه با موضوعات مطرح شده در نماز جمعه تولید محتوا کنند که متاسفانه به این موضوع خیلی کم توجه می‌شود.

 

مدیر مدرسه تئاتر شبستان، وظیفه ستاد کانون‌های مساجد را راهبری راهبردی دانست و اضافه کرد: ستاد کانون‌های مساجد باید برای کانون‌های فرهنگی هنری فضای حرکتی ایجاد کند و این موضوع به شرطی اتفاق می‌افتد که مرجع وجود داشته باشد.

 

وی هدف تئاتر و نمایش را ارتقای اندیشه و سبک زندگی دانست و خاطر نشان کرد: تئاتر ابزاری برای آگاهی‌بخشی است و اصولا مقوله تئاتر ریشه در آیین‌های دینی دارد و ما اصلا تئاتر غیردینی نداریم چون تئاتر از آیین‌ها به وجود آمده و امروز قالب‌های آن تغییر کرده است.

 

عالم‌بخش، با بیان اینکه باید احساس نیاز به هنر را در مسجد ایجاد کرده و از طریق هنر ارزشی تئاتر و بهره گرفتن از تکنیک و محتوای خوب، به ارتقای آگاهی دینی مردم کمک کنیم، ادامه داد: در این راه باید از رهبر معظم انقلاب الگو بگیریم؛ چرا که ایشان مطالعه و شناخت و اشراف بسیاری بر موضوعات هنری و نمایشی به صورت تخصصی دارند.

 

وی با اشاره به اینکه ما در اجرای تئاتر آئینی دچار مشکل هستیم چون مطالعه‌ای در این زمینه نداریم، یاد آور شد: ما امام حسین (ع) را با مصیبت می‌شناسیم و شاید اصلا ندانیم که دلیل محبوبیت امام حسین (ع) چیست؟ این موضوع در مورد دیگر ائمه و اهل بیت (ع) نیز صادق است؛ مثلا کسی در مورد حضرت فاطمه (س)، رباب مادر حضرت علی‌اصغر (ع) و چگونگی ازدواج ایشان با امام حسین (ع) و ... اطلاعاتی نداریم در حالی که می‌توانیم با مطالعه دقیق ابعاد دیگری از زندگی این بزرگواران را در قالب نمایش به مردم نشان دهیم.

 

حجت‌الاسلام قاسم سمیری، نیز در این نشست ضمن تبریک فرا رسیدن دهه فجر، برگزاری این نشست را یک فرصت برای کانون‌های مساجد دانست تا بتوانند در حوزه نمایش تحولی ایجاد کنند، از این رو باید از این ظرفیت نهایت بهره و استفاده را ببریم.

 

در ادامه نیز حاضران به بیان پیشنهادات، انتقادات و مشکلات خود در زمینه فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و حوزه تئاتر پرداختند.