مسجد محور فعالیتهای کتابخوانی روستای مربچه
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کنونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان، مربچه، یکی از روستاهای برگزیده دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در شهرستان رامهرمز است که کتابخانه آن توسط کانون فرهنگی هنری مساجد انتظار این روستا فعالیت میکند.
حسین محمدیان، با اشاره به موفقیت کتابخانه این روستا در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، اظهار کرد: از ابتدای تأسیس کانون فرهنگی هنری در مسجد در سال ۱۳۸۶ تاکنون به عنوان مدیر کانون انتظار در مسجد روستای مربچه انجام وظیفه میکنم و در کنار آن کتابخانه و یک گروه سرود نیز در این کانون تشکیل دادهایم.
مسئول طرح کتابخوانی روستای مربچه افزود: از اوایل سال ۱۳۹۶ جلسات کتابخوانی توسط یکی از مربیان در محل مهد قرآن روستا برگزار میشد و بعد از دریافت دستورالعمل تأسیس باشگاههای کتابخوانی در روستا، نسبت به تشکیل هفت باشگاه کتابخوانی در روستا اقدام و در این مدت به صورت مداوم فعالیت کردیم.
وی با بیان اینکه این فعالیتها شامل تشکیل جلسات کتابخوانی، نقاشی، نامه به نویسنده، برگزاری مسابقات و اردو بوده که بچهها استقبال و علاقه خوبی نشان میدادند، اضافه کرد: از سال ۱۳۹۹ کتابخانه باشگاهها با کتابخانه کانون انتظار مسجد ادغام شد و تمام فعالیتهای کتابخوانی در مسجد برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه مخاطب اصلی این فعالیتها، کودکان و نوجوانان هستند، تصریح کرد: پس از ادغام این دو کتابخانه، فعالیتهایی مثل تشکیل پنج باشگاه کتابخوانی، برگزاری جلسات کتابخوانی در طول سال به ویژه در اوقات فراغت تابستانی، اجرای طرح نان و کتاب، حمایت از کسب و کار در روستا، فعالیت ترویجی در مدارس، برگزاری مسابقات فرهنگی کتابخوانی، شرکت در جشنوارههای ملی کتابخوانی، طرح تقدیر از خانواده کتابخوان سال روستا و همچنین اهدای کتاب و تحت پوشش قرار دادن ۶ روستای اطراف مربچه و تشکیل جلسات کتابخوانی در آن روستاها و رونمایی کتاب پیگیری شد.
مدیر کانون فرهنگی هنری انتظار روستای مربچه رامهرمز، خاطرنشان کرد: روستای مربچه سه سال پیاپی در سالهای ۱۳۹۶و ۱۳۹۷و ۱۳۹۸ جزو روستاهای شایسته تقدیر جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، شناخته شده است.
وی با اشاره به اینکه در این فعالیتها استعدادهای کودکان و نوجوانان جهت شرکت در باشگاهها و جلسات کتابخوانی شناسایی و آنها را برای شرکت در جلسات کتابخوانی و جشنواره های مختلف ترغیب میکنیم، گفت: در پی کسب موفقیت در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و برگزیده شدن روستا، مسئولیت ما در این زمینه بیشتر شده و بر خود لازم میدانیم که با تلاش و کوشش بیشتر نسبت به گسترش فعالیتهای فرهنگی کتابخوانی اقدام و روستاهایی اطراف مربچه را نیز تحت پوشش بیشتری قرار دهیم.
محمدیان، به فعالیتهای این کانون اشاره کرد و ادامه داد: بیشترین فعالیت این کانون در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است به طوری که توانستیم پنج نویسنده و دو شاعر نیز تربیت کنیم و از آثار این نویسندگان تعداد ۱۳ عنوان کتاب به چاپ رسیده است.
وی یاد آور شد: در کنار این فعالیتها، دورههای آموزشی قرآن و احکام، برنامههای ورزشی، هنری و فرهنگی ویژه نوجوانان و جوانان برگزار میشود و علاوه بر آن در مناسبتهای مختلف ویژهبرنامههایی تدارک دیده میشود.
روستای مربچه در غرب رامهرمز و در فاصله ۱۵ کیلومتری رامهرمز و ۷۰ کیلومتری اهواز قرار دارد. این روستا دارای ۲۵۰ خانوار بوده و حدود ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد. در سال ۱۳۲۷ شمسی که اولین مسجد در شهرستان رامهرمز ساخته شد همزمان در سال ۱۳۲۷ مسجد و مدرسه در این روستا ساخته شد.
از زمان شروع جنگ تحمیلی تبلیغات فرهنگی در مسجد مربچه ادامه داشت و هر ساله در ماههای محرم و صفر به مدت ۶۰ شب در مسجد مربچه مراسم سخنرانی و سوگواری برقرار است؛ روستای مربچه ۱۵ شهید پنج آزاده و تعدادی جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.